Linkuri accesibilitate

Prețuri „negative” la petrol. Ce se întâmplă?


Economia globală a suferit încă o lovitură puternică după ce prețurile la petrol în SUA au scăzut la un nivel istoric pe 20 aprilie, din cauza consumului redus de combustibil pe timp de carantină.

Bursele din întreaga lume au fost date peste cap întrucât mulți comercianți care cumpăraseră petrol american prin contracte de tip futures au ajuns să-i plătească pe alții să le ia petrolul nedorit.

Prețuri „negative” la petrol. Ce se întâmplă?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:18 0:00



În consecință, petrolul american a ajuns să fie listat la bursă cu un preț de zero dolari pentru prima dată în istorie.

Prețurile etalon Brent Crude din Europa și Urals din Rusia au căzut și ele după prețurile negative din SUA.

Mai jos răspundem la câteva întrebări legate de această prăbușire istorică a prețurilor americane la petrol.

Care este cauza căderii prețurilor?

Pandemia de coronavirus a provocat scăderea cererii globale de petrol, ceea a dus la o criză de supraproducție, iar unitățile de stocare din lumea întreagă s-au umplut aproape de capacitatea maximă.

Din cauza mecanismului simplu al cererii și ofertei, comercianții au acum dificultăți în a găsi cumpărători pentru contractele futures de livrare a țițeiului în mai sau iunie.

Astfel, prețurile contractelor futures s-au prăbușit.

Prețul etalon al țițeiului Brent din Marea Nordului a scăzut pe 21 aprilie cu 12 dolari barilul pentru livrările din iunie, ajungând la cel mai jos nivel din ultimii 18 ani – 17 dolari barilul.

Este o reducere de mai mult de 60% față de prețul maxim din ianuarie anul curent.

Țițeiul Brent este mai ușor și mai ieftin de transportat decât cel american fiindcă este extras direct din Marea Nordului.

Prețul West Texas Intermediary (WTI), etalonul pentru țițeiul american, a scăzut sub zero pentru prima dată în istorie pe 20 aprilie, când unele contracte futures pentru luna mai se vindeau cu minus 40 de dolari barilul.

Rezervoare de petrol în Oklahoma, 21 aprilie 2020
Rezervoare de petrol în Oklahoma, 21 aprilie 2020


Pe 21 aprilie, prețurile WTI și-au revenit ușor, dar au rămas sub zero până când s-au ridicat la un dolar barilul în tranzacțiile de după-amiază târziu.

Pe scurt, există un exces enorm de producție la nivel global cu foarte puțină cerere, iar companiile petroliere nu mai au unde stoca țițeiul.

Astfel, pe 20 aprilie, unii comercianți au ajuns să plătească cumpărătorii ca să-i scape de excesul de petrol.

Ce este un contract futures petrolier?

Un contract futures petrolier este o înțelegere legală între comercianți să cumpere sau să vândă petrol la un anumit preț în viitor.

Cei care intră într-un astfel de contract sunt obligați să realizeze tranzacția la prețul și la data specificată.

În esență, comercianții fac un pariu privind prețul petrolului în viitor.

Ei speră să facă un profit pe baza diferenței dintre prețul specificat în contractul futures și prețul real al petrolului la data când contractul trebuie executat.

Cum poate prețul fi negativ?

„Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată. Nici pe aproape”, spune Tim Bray, manager de portofoliu investițional la GuideStone Capital Management în Dallas, Texas. „Nu am văzut niciodată un preț negativ la un contract futures petrolier”.

Prețurile negative WTI înseamnă că acei comercianți care au cumpărat contracte futures pentru mai sunt gata să-i plătească pe alții să se descurce cu petrolul care urmează a fi livrat luna viitoare.


Mulți analiști spun însă că aceste prețuri negative sunt doar o chestiune tehnică, legată de felul în care sunt scrise contractele futures.

Ei mai observă că majoritatea cumpărătorilor procură petrol care va fi livrat în iunie, nu mai.

Expertul în energie Ryan Fitzmaurice de la Rabobank, Olanda, crede că prețurile negative la petrol „sunt de natură tehnică și legate de expirarea contractelor futures”.

„Am putea să vedem cazuri rare când companiile petroliere vor plăti alte părți să le ia petrolul fiindcă țevile și capacitățile de stocare vor fi la limită, dar e puțin probabil să fie ceva de durată”, afirmă Fitzmaurice.

De ce înțelegerea Moscovei cu Arabia Saudită nu a protejat economia rusă de căderea prețurilor?

Impactul restricțiilor legate de coronavirus asupra prețurilor la petrol a fost devastator pentru economia de petro-stat a Rusiei – care depinde de exporturile de petrol și gaz natural.

Prețul petrolului rus Urals e determinat de etalonul global Brent Crude.

De obicei, Urals e cu câțiva dolari mai ieftin decât Brent Crude.

Prăbușirea prețurilor WTI și Brent Crude a însemnat o cădere drastică și pentru prețul petrolului rusesc.


Între timp, mulți comercianți se tem că acordul OPEC+ din 12 aprilie, dintre Rusia și Arabia Saudită, nu este suficient de amplu pentru a compensa căderea istorică a cererii la nivel global.

Potrivit acordului, 23 de țări producătoare de petrol, inclusiv Rusia și Arabia Saudită, își vor reduce producția zilnică cu 9,7 milioane de barili în mai și iunie, aproximativ 10% din producția globală.

Ce efecte secundare au prețurile scăzute la petrol asupra economiei ruse?

Piețele petroliere au răspuns sceptic la acordul OPEC+.

Bursele din Rusia arată acum că și cursul rublei rusești e în scădere.

Desigur, cel mai mult la bursa de valori a avut de suferit prețul acțiunilor petroliere.

În dimineața lui 21 aprilie, Indicele RTS a scăzut cu 4,3%, iar Indicele MOEX cu 1,8%.

Pe piețele valutare, rubla rusească a scăzut pe 21 aprilie dimineața cu 2% față de ziua precedentă. Valoarea ei a continuat să scadă pe parcursul zilei.

„Ținând cont de dispozițiile de pe piețele petroliere, în acest moment riscurile sugerează slăbirea mai departe a rublei rusești”, spune analistul Nordea Grigori Jirnov.

Cu informații de la Reuters, AP, Bloomberg și The Moscow Times
XS
SM
MD
LG