Linkuri accesibilitate

Prim-ministrul australian promite Ucrainei un nou ajutor militar


Prim-ministrul australian Anthony Albanese

În timpul unei vizite la Kiev, prim-ministrul australian Anthony Albanese a promis că țara sa va oferi sprijin suplimentar Ucrainei în lupta împotriva invaziei pe scară largă a Rusiei.

Albanese a declarat la 3 iulie, în timpul unei întâlniri cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, că noul ajutor militar va include 14 transportoare blindate, 20 de vehicule blindate Bushmaster și un număr de drone, în valoare totală de aproximativ 100 de milioane de dolari australieni (68 de milioane de dolari americani).

Zelenski a declarat că Australia oferă Ucrainei „un ajutor considerabil, în special sprijin pentru apărare”, și că vehiculele Bushmaster fabricate în Australia sunt „foarte apreciate”. Bushmaster este conceput în principal ca vehicul de transport de trupe.

Albanese a mai spus că Australia va aplica sancțiuni și interdicții de călătorie pentru încă 16 miniștri și oligarhi ruși, ridicând la 843 numărul total de ruși sancționați de Australia. A fost prima vizită în Ucraina a unui prim-ministru australian.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG