Linkuri accesibilitate

Liviu Dragnea a dat comanda pentru următorul act în capturarea justiției (Adevărul)


Ziare de la București
Ziare de la București

Avocatul lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, nu reprezintă în niciun fel conducerea Statelor Unite. E vorba de un lobby plătit și atât (Dan Tăpălagă/ G4media)

Presa constată că liderul social-democrat Liviu Dragnea a dat comanda pentru următorul act în capturarea justiției, după revocarea procurorului general anticorupție Laura Codruța Kovesi. Urmează revocarea procurorului general al României, Augustin Lazăr. După același scenariu, scrie Daniel Gorgonaru într-un articol pe blogurile Adevărul: mai întâi evaluarea, după care va veni un raport negativ al ministrului de justiție, urmat de cererea de revocare, care, în cazul de față, va fi „onorată” mult mai repede decât la Kovesi, ca urmare a deciziei Curții Constituționale a României: președintele este obligat să emită decret de revocare la cererea ministrului de justiție.

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Pentru raport vor fi necesare 30 de zile, scrie bloggerul, timp în care Augustin Lazăr va fi tocat mărunt de televiziunile de casă ale puterii. La momentul emiterii decretului de către Klaus Iohannis, opinia publică va fi fost convinsă în mare măsură că înaltul magistrat a comis multe nereguli. Gorgonaru consideră că asistăm, de fapt, la ultimul act: „Cu un Parlament controlat, o Curte Constituţională aservită şi un Minister Public subordonat politic, Liviu Dragnea îşi va rezolva toate problemele penale cu ajutorul acestor instituţii. Se vor vota legi, se vor lua decizii, se va face tot ce este necesar pentru a rezolva situaţia juridică a liderului PSD, urmărit în mai multe dosare penale. Totul va fi făcut legal. (…) Profit de ocazie şi îi transmit domnului Iohannis, după un mandat de luptă în apărarea democraţiei, cu rezultate extrem de vizibile, că tactica «Pas cu pas» a funcţionat. Din păcate, pentru ei...”, adaugă comentatorul în Post scriptum.

Scrisoarea trimisă președintelui Klaus Iohannis, dar și șefilor guvernului și parlamentului de avocatul lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, pomenea și ea de abuzuri ale Ministerului Public. Cristian Câmpeanu scrie în revista 22: „Numele lui Giuliani, apărut în acest context, are un singur scop: să ofere aparența că războiul anti-justiție declanșat de gruparea infracțională care a pus stăpânire pe guvernarea României nu numai că are aprobarea guvernului american, dar și că măsurile pe care urmează să le ia Dragnea ar fi cumva recomandate chiar de la Washington, mai exact, direct de la Casa Albă”. Giuliani lucrează pentru agenții rușilor în Ucraina, adaugă Câmpeanu.

Rudolph Giuliani
Rudolph Giuliani

Și Dan Tăpălagă scrie pe g4media despre scrisoarea lui Giuliani, din care elementul esențial ar fi pledoaria pentru amnistierea tuturor celor condamnați în baza, vezi Doamne, interceptărilor ilegale făcute de Serviciul Român de Informații. „Strategia marilor corupți, scrie Tăpălagă, de a apela la voci din afara României pentru a-și legitima în acest fel cu ajutorul lor acțiunile împotriva justiției nu este nouă. Liviu Dragnea a făcut eforturi disperate să convingă administrația Trump să tempereze discursul pro-justiție și pro-stat de drept, dar tot ce a obținut după violențele de la mitingul din 10 august a fost să atragă atenția presei americane, care cere acum sancțiuni împotriva oficialilor corupți, pe baza Legii Magnitsky”.

Giuliani nu reprezintă în niciun fel conducerea Statelor Unite, mai arată analistul de la g4media. E vorba de un lobby plătit și atât. Și la mijloc nu sunt interese americane, ci românești, ale corupților români din țară și de peste hotare.

XS
SM
MD
LG