Linkuri accesibilitate

Presa transnistreană relatează despre presupuse focuri de armă la punctul Cuciurgan


Punctul de trecere Cuciurgan, pe partea ucraineană a graniței (imagine din 2017)
Punctul de trecere Cuciurgan, pe partea ucraineană a graniței (imagine din 2017)

Presa transnistreană a relatat despre focuri de armă în zona punctului de control Cuciurgan, pe 5 mai. Postul de televiziune TSV relatează pe canalul său din rețeaua Telegram, citând „surse din cadrul structurilor de forță” că focuri sporadice s-ar fi tras pe teritoriul Ucrainei, în zona localității Pavlivka, ce se află în apropierea satului Cuciurgan și că ar fi vorba de niște exerciții militare. Aceste relatări au fost preluate imediat de mai multe agenții de presă rusești.

Incidentele, care nu au fost confirmate din surse independente, s-ar fi petrecut în zona podului de cale ferată, aruncat în aer pe 4 martie de forțele ucrainene.

Săptămâna trecută, pe rețelele de socializare au apărut imagini de la punctul de trecere Pervomaisc - Cuciurgan, unde autoritățile ucrainene ar fi instalat blocuri masive de beton pentru a împiedica accesul din regiunea transnistreană în Ucraina.

O serie de incidente începute în regiunea transnistreană pe 25 aprilie a readus în discuție o posibilă implicare a enclavei separatiste din R. Moldova în războiul Rusiei contra Ucrainei.

Kievul a spus în cel mai recent comentariu pe 4 mai că incidentele sunt „provocări” organizate de transnistreni și serviciile secrete rusești pentru a exercita presiune „psihologică” asupra Ucrainei și a o forța să-și disperseze atenția și efortul militar, în timp ce încearcă să opună rezistență trupelor rusești în estul țării.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG