Linkuri accesibilitate

Procuratura Anticorupție confirmă: Galina Dodon este suspectă în dosarul „Kuliok”


Președintele Igor Dodon și Prima Doamnă Galina Dodon la ceremonia de a inaugurare a „Anului familiei”, Chișinău, 28 ianuarie 2019.
Președintele Igor Dodon și Prima Doamnă Galina Dodon la ceremonia de a inaugurare a „Anului familiei”, Chișinău, 28 ianuarie 2019.

Procuratura Anticorupție (PA) confirmă citarea pe 16 iunie 2022 a Galinei Dodon, dar și a altor persoane, în vederea înaintării învinuirii și audierii în calitate de învinuiți în dosarul denumit generic „Kuliok”.

Potrivit Procuraturii, citată de ZdG, Galina Dodon este audiată în legătură cu acuzația de îmbogățire ilicită.

Prima informație despre convocarea Galinei Dodon a fost postată pe Facebook de fostul președintele Igor Dodon, reținut pe 24 mai după o serie de percheziții și condamnat ulterior la 30 de zile arest la domiciliu. Tot atunci a fost reținut preventiv și cumnatul său, Petre Merineanu, condamnat însă la 30 de zile arest preventiv în Penitenciarul nr.13.

Igor Dodon a scris pe rețelele de socializare: „Procurorii i-au înmânat citație soției mele și o invită la procuratură să o pună sub învinuire, după ce au oprit-o în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah (probabil este filată non-stop)”.

Mai mult, Igor Dodon, o acuză din nou pe președinta țării, Maia Sandu că ar da indicații ca familia lui să fie atacată.

Dodon este acuzat în dosarul „Kuliok” de corupere pasivă, organizare, dirijare și acceptare cu bună-știință a finanțării unui partid politic de către o grupare criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

XS
SM
MD
LG