Linkuri accesibilitate

Putin: gruparea Statul Islamic ar avea două mii de combatanți în nordul Afganistanului


Președintele rus Vladimir Putin, la summitul virtual al liderilor din CSI, la reședința sa din Novo-Ogariovo, 15 octombrie 2021.

Înaintea unor convorbiri internaționale pregătite de Moscova, președintele rus Vladimir Putin a declarat, la 15 octombrie, că gruparea militantă Statul Islamic ar avea un efectiv de aproximativ două mii de combatanți în nordul Afganistanului.

Putin a făcut declarația la o reuniune virtuală a șefilor de stat din Comunitatea Statelor Independente (CSI). El a afirmat că militanții ar planifica să intre în fostele republici sovietice ale Asiei Centrale ca refugiați pentru a cauza învrăjbire religioasă și interetnică.

Autoritățile ruse cer talibanilor care controlează Afganistanul să acționeze împotriva amenințării reprezentate de Statul Islamic. Moscova va găzdui săptămâna viitoare convorbiri pe tema situației din Afganistan, spunând că și-au confirmat participarea și talibanii.

Rusia și-a întărit prezența militară în țări ale Asiei Centrale, după ce talibanii au preluat controlul în Afganistan în august, în urma retragerii trupelor occidentale conduse de Statele Unite.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG