Linkuri accesibilitate

Raouf Mazou: „R. Moldova este un exemplu pentru întreaga lume”


Raouf Mazou în studioul Europei Libere de la Chișinău, 7 aprilie 2022

Aflat la Chişinău, Raouf Mazou, secretarul general adjunct al Națiunilor Unite și adjunct al Înaltului Comisar al ONU pentru refugiați, a declarat că numărul refugiaților din Ucraina ar putea crește rapid, în funcție de evoluția de pe teren.

Într-un interviu pentru radio Europa Liberă, Mazou a afirmat că „trebuie să fim pregătiți pentru un număr mai mare” de refugați, și a salutat capacitatea Europei de a gestiona această criză fără precedent. „Republica Moldova este un exemplu pentru întreaga lume, fiindcă proporțional cu numărul de populație, ea a primit un număr foarte mare de refugiați”, a spus Raouf Mazou in interviul pentru radio Europa Liberă.

Circa 6.000 de refugiați din Ucraina aflați temporar în R. Moldova au plecat spre țările Uniunii Europene, majoritatea pe cale terestră, a anunțat vineri secretarul de stat în Ministerul de Interne, Daniella Misail-Nichitin, relatează Moldpress.

Potrivit sursei citate, de la începerea războiului din Ucraina, în R. Moldova au intrat peste 400.000 de refugiați, iar 95.000 încă se află încă pe teritoriul acestei țări.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG