Linkuri accesibilitate

Şor revine în forţă!


Ilan Shor, în ajunul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019

Prima întrebare care se impune e asta: dar cum vrea Şor să lupte pînă la ultima picătură de sînge dacă nu e în ţară?

Multă lume se întreba ce mai face Ilan Şor, primarul dispărut al Orheiului, condamnat la 7 ani de închisoare în prima instanţă. Fuga lui din RM a coincis cu dispariţia coordonatorului Vlad Plahotniuc şi unii au întrezărit o legătură între cele două dispariţii.

Ei bine, după o pauză de o lună, Ilan Şor a lansat un filmuleţ video cu un mesaj către poporul Republicii Moldova. Fostul proprietar al magazinelor Duty Free ne spune că noua putere de la Chişinău e o juntă, că e nevinovat, că va lupta pînă la ultima picătură de sînge, că va face din RM cea mai bună ţară din lume. Am avut imediat o revelaţie: Şor nu ne-a părăsit, el e cu noi, el are de gînd să revină în viaţa politică din RM!

Prima întrebare care se impune e asta: dar cum vrea Şor să lupte pînă la ultima picătură de sînge dacă nu e în ţară? Nu îi va fi cam greu să lupte de la distanţă? Înţeleg că omul se teme să revină acum, dacă vedea noua putere ca pe o juntă, dar am impresia că lupta de la distanţă nu e prea eficientă. Şi de ce nu ne-a spus Şor unde se află? Păi, atîţia orheieni ar fi vrut să dezlege acest mister!

Există şi o mare problemă pentru llan Şor. El ar trebui să ne lămurească, totuşi, ce rol a avut în furtul miliardului sau miliardelor. Decizia primei instanţe trebuie analizată şi de instanţa a doua, lucru care nu s-a făcut pe vremea domniei lui Plahotniuc. Mă tem că revenirea lui Şor în RM va fi imposibilă fără clarificarea acestui important detaliu.

Eu îmi amintesc şi acum de un episod urît, cel în care Şor îi ameninţa pe unii ziarişti cu o curea de piele scumpă. Foarte dizgraţios şi halucinant moment şi te întrebi cum un primar, un om care vrea să primenească ţara poate să se comporte în acest fel. Chiar cum?

Vezi comentarii (5)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG