Linkuri accesibilitate

Ministerul de Externe a cerut retragerea din funcție a ambasadorului la Moscova, Vladimir Golovatiuc


Ambasadorul R. Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc în fostul Parlament unde a deținut președinția comisiei de buget, finanțe și economie din partea Partidului Socialiștilor, 11 decembrie 2020

Ministerul de externe de la Chișinău a elaborat deja proiectul de decizie privind retragerea din funcție a ambasadorului R. Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, iar aceasta urmează să fie examinată în prima ședință a guvernului, a declarant o purtătoare de cuvând a Ministerului. Golovatiuc, a fost rechemat la Chișinău, pe 29 iulie, pentru consultări, după acuzațiile de hărțuire sexuală, venite din partea unei angajate din cadrul misiunii diplomatice.

Contactat de tv8.md, Vladimir Golovatiuc a spus că nu cunoaște nimic despre acuzațiile privind scandalul sexual în care ar fi implicat. Totodată, acesta a menționat că a venit la Chișinău pentru concediu, însă a fost rechemat din acesta pentru consultări.

Vladimir Golovatiuc a preluat ambasada R. Moldova în Rusia în decembrie 2020. fost desemnat de Guvern în funcția de Ambasador al R. Moldova în Federația Rusă. În perioada 2019 – 2020 fusese deputat din partea PSRM în fostul Parlamet și președintele Comisiei economie, buget și finanțe.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG