Linkuri accesibilitate

„Scrisoarea netrimisă” lui Liviu Dragnea (Emilian Isăilă/ Ziare.com)


Ziare de la București
Ziare de la București

„Nu vreau să vă închipuiţi ce va face doamna Dăncilă la Bruxelles. Mai bine să nu meargă” (Victor Ponta/ Adevărul)

G4Media a preluat informația portalului Anticoruptie.md că e posibil ca Biroul de Migrație și Azil (BMA) din cadrul Ministerului de Interne din Moldova ar fi antedatat documentele de expulzare a șapte cetățeni turci pentru a acoperi ilegalitățile comise de autoritățile de la Chișinău. Este vorba de șapte cadre didactice de la un liceu finanțat și de organizația lui Fetullah Gulen, adversarul din exil al liderului Turciei, Regep Tayyp Erdogan. Presa din România a scris deja că expulzarea celor șapte e văzută în Republica Moldova ca o concesie făcută lui Erdogan, care va întreprinde o vizită în țară luna viitoare.

Presa, dar mai ales mass-media au tot anunțat că va ieși la iveală o scrisoare semnată de peste 30 de lideri ai Partidului Social-Democrat, în care lui Liviu Dragnea i se cere să se retragă. Pe site-ul ziare.com Emilian Isăilă o numește „scrisoarea netrimisă”, însă e convins că există și că „a tulburat rău apele în PSD”.

Adevărul citează declarațiile lui Victor Ponta, fost premier și fost președinte al PSD: „Aşa-zisa scrisoare împotriva lui Dragnea nu există. Există doar negocieri între Dragnea şi cei din jur. O să le dea ceva. Vrea să câştige timp pentru dosare”, a spus Ponta, care acum susține că „Dragnea ne-a mințit pe toți”. El povestește cum a plecat din fruntea partidului, într-un moment în care și Dragnea se retrăsese din funcție, amândoi având procese pe rol. Ulterior, Dragnea ar fi „umblat pe la baroni” cărora le-a promis legea cu grațierea și amnistia.

Până la următoarea lovitură de partid, PSD rămâne strâns unit ...

Lelia Munteanu de la Gândul are și ea propriile informații: „Lovitura de partid din PSD, desfăşurată astăzi la Giurgiu, s-a încheiat cu bine. Liderii judeţeni prezenţi la faţa locului au efectuat în final şi în sensul acesta un chef cu lăutari. Dragnea a ieşit şi mai întărit, chiar mai întărit ca leşurile victimelor pestei, care plutesc temerare pe Dunăre. Până la următoarea lovitură de partid, a cărei dată şi ordine de zi urmează să fie stabilite, PSD rămâne strâns unit”.

Citat de Adevărul, Victor Ponta s-a referit și la pericolul activării articolului 7 din Tratatul european împotriva României, pe motiv de derapaj de la democrație. „Vom fi executaţi mult mai repede şi mai dur. Dragnea nu are legăturile şi experienţa lui Viktor Orban în Occident. Nu vreau să vă închipuiţi ce va face doamna Dăncilă la Bruxelles. Mai bine să nu meargă. Urmează să preluăm preşedinţia UE, care va fi un eşec lamentabil. (…) Decuplarea României de UE e o catastrofă”.

Tudorel Urian, pe site-ul marginalia, despre același subiect: „Prin activarea articolului 7 (…), România va face un neverosimil salt în prăpastie, după ce, doar acum jumătate de an, la mijlocul lunii aprilie, când președintele francez Emmanuel Macron vizita România, eram mai aproape ca niciodată de intrarea în nucleul dur al noii UE și toate ușile ne erau deschise. (…) În anul centenarului existenței sale, România va trebui restartată, cu toți oamenii pornind din punctul zero. Și cei care au furat, și cei care au fost furați vor primi încă o șansă într-un fel de ligă a doua a Uniunii Europene! Dacă nu ar fi tragic, ar fi comic.”

XS
SM
MD
LG