Linkuri accesibilitate

Ce a discutat președintele Moldovei la întrevederea cu ambasadorul Rusiei, Oleg Vasneţov? (Noi.md)


Viața în R. Moldova a copiilor cu leucemie (Aliona Ciurcă/Ziarul de Gardă).

Pentru ca partidele politice care au acces în Parlament ca urmare a alegerilor din 24 februarie să se așeze la o masă de negocieri trebuie, în primul rând, să iasă din campania electorală. Declarațiile pe care le fac formațiunile fac parte dintr-un mesaj electoral. Opinia aparține deputatului în primul Parlament, Valentin Dolganiuc, transmite IPN. Potrivit lui, al doilea lucru care trebuie să se întâmple este ca formațiunile să adopte normele și cutumele unei democrații europene. „Trebuie omis și scos din circuitul public mesajul violenței care se regăsește în discursul tuturor partidelor politice, în mod deosebit, în discursul liderilor acestor partide”, a menționat fostul deputat. În opinia lui, cu oricare dintre celelalte două partide va face alianță, Blocul ACUM trebuie să înțeleagă că oricum i se va știrbi imaginea.

Revista presei cu Natalia Sergheev
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:12 0:00
Link direct

Tot IPN îl citează pe președintele Igor Dodon care spune că în cadrul discuțiilor pe care le-a avut marți cu liderii Partidului Socialiștilor, Partidului Democrat și Blocului ACUM a văzut că toate aceste trei formațiuni sunt deschise pentru dialog. Potrivit șefului statului, acest lucru anterior nu a existat. „Am văzut dorința de a merge la dialog și eu consider că acesta este un succes, al meu personal că am putut să obțin acest pas înainte”, a menționat Igor Dodon.

Deși la Chișinău au avut loc primele discuții între partidele parlamentare și președintele Igor Dodon în vederea formării unei majorități parlamentare, adevăratele negocieri încă nu au început, consideră comentatorul politic, Vlad Țurcanu, citat de Radio Chișinău. Fostul consilier prezidențial crede că partidele politice care au luat cele mai multe mandate la alegeri, deocamdată cercetează posibilitățile: „Fiecare dintre cele trei grupuri parlamentare importante încearcă să-și promoveze propriile lor agende în ideea că vor impresiona electoratul pe partea artistică. Negocieri adevărate încă nu au început și cum se zice în sport: încă se joacă”, consideră Vlad Țurcanu.

Ce a discutat președintele Moldovei la întrevederea cu ambasadorul Rusiei, Oleg Vasneţov? – se întreabă jurnaliștii portalului Noi.md. În cadrul discuțiilor, șeful statului l-a informat pe oficialul rus despre dialogul inițiat cu liderii principalelor forțe politice parlamentare în vederea depășirii blocajului politic post-electoral. Igor Dodon și Oleg Vasnețov au fost unanimi în opinia că discuțiile demarate vor impulsiona procesele politice și vor contribui la determinarea partidelor respective în luarea unei decizii finale privind crearea unei majorități parlamentare sau organizarea alegerilor anticipate.

Despre viața în R. Moldova a copiilor cu leucemie relatează Aliona Ciurcă într-un reportaj special pentru Ziarul de Gardă. Autoarea scrie că copiii cu leucemie trăiesc altfel bucuriile: „aleargă pe coridoare susţinuţi de stativele cu perfuzii, când cred că nu îi vede nimeni”. Aliona Ciurcă mai povestește că uneori, cei mici fac întreceri cu maşinuţe sau trotinete. Alteori, cei aflaţi mai aproape de adolescenţă se îndrăgostesc şi fug din spital pentru a cumpăra îngheţată.

Svetlana Maftei publică pe portalul Deschide.md un articol precum că cel mai fezabil scenariu este o alianță între PD și PSRM. Autoarea îl citează pe analistul politic Anatol Țăranu, care a declarat anterior că Zinaida Greceanîi ar putea lua funcția de speaker, iar Vlad Plahotniuc pe cea de premier este un fezabilă și trebuie luată în calcul, consideră. Maftei îl citează și pe analistul Igor Boțan, care ar fi înclinat să creadă și el în formarea unei coaliții între PD și PSRM.

Directiva copyright: sfârșitul internetului sau nu? – așa este intitulat un articol publicat de Ziarul Timpul, preluat de pe portalul Contributors.ro. În material se scrie despre faptul că marți, Parlamentul European a adoptat forma finală a directivei copyright, care reglementează drepturile de copiere și distribuire a creațiilor în format digital. Au existat multe voci publice care au catalogat această formă drept „sfârșitul internetului, așa cum îl știm”, se mai menționează în articol. „În opinia mea, directiva aduce plusuri consistente pentru protejarea creatorilor de conținut digital. Ea este perfectibilă, pe alocuri suprareglementează și uneori păcătuiește prin definiții prea stricte, dar, cu siguranță, nu va aduce sfârșitul internetului, așa cum prevestesc unii”, se precizează în material.

XS
SM
MD
LG