În decembrie, canalul internațional al TVR difuzează o serie de trei documentare realizate la Moscova. „Într-o perioadă când Rusia este angajată într-un război informațional fără precedent cu țările din spațiul nord-atlantic, inclusiv România, Televiziunea publică optează să prezinte pe un ton exclusiv pozitiv valorile culturale și istorice ale Rusiei. Nu oricum, ci printr-o „călătorie jurnalistică” sprijinită de autorități și companii rusești”, scrie Costin Ionescu pe site-ul Hotnews. El arată că în primul documentar difuzat „au fost evitate complet subiectele ce țin de mulți ani Rusia în prim planul dezbaterilor globale, de la conflictele armate și informaționale la cele ce țin în mod direct de subiectele declarate ale materialelor TVR, cultura și istoria, anume promovarea valorilor antioccidentale și a culturii eurasianismului”. În schimb, telespectatorii „află, printre picături, elemente ce sugerează grandoarea Rusiei, de la câte camere are sediul MAE rus la câte bazine de înot poți să umpli cu resursele rusești de gaze. O pot vedea pe jurnalistă pozând, împreuna cu o intervievată, în monumentul Muncitorul și colhoznica, simbolul studiourilor Mosfilm”. Practic, jurnalista realizatoare a păstrat în acest documentar „un ton exclusiv pozitiv, legat de cultura clasică și istoria țării și de mesajul transmis de intervievați - un mesaj de pace, liniște sufletească, îndemn la dialog”.
Deputații de la București au votat în ultimele zile „pe furiș și în viteză Statutul magistraților și amputarea Legii ANI”. Au trecut și propunerile care stabilesc că „procurorii pot fi controlați ierarhic și că statul este obligat să se îndrepte împotriva magistraților care produc prejudicii prin rea-credință sau gravă neglijență”. Știrea apărută pe site-ul ziare.com vorbește de asemenea despre stratagemele prin care Partidul Social Democrat împiedică practic dezbaterea amendamentelor opoziției. „Ceea ce am anticipat se întâmplă. Inspecția Judiciara rămâne formal la Consiliul Superior al Magistraturii, dar e sub tutela ministrului Justiției, care este comandat politic. Nu e deloc în regulă, CSM-ul e scos din ecuație", a mai spus deputatul Uniunii Salvați România Stelian Ion, citat pe ziare.com de Alexandra Șandru.
Dan Tapalagă (Hotnews) se ocupă de modificările aduse legislației care privește statutul magistraților. În opinia lui, magistrații au acceptat un măr otrăvit: PSD a votat ca magistrații să aibă imunitate exact ca parlamentarii. Propunerea „va discredita corpul magistraţilor”, mai ales că opoziția nu a reacționat în niciun fel.„PSD si ALDE, cu complicitatea UNJR (o organizație nereprezentativă numeric) vor să cumpere tăcerea magistraților, să-i mituiască”.
Ioan Stanomir (contributors.ro) comentează grotescul atitudinii fals pioase a liderului PSD Liviu Dragnea ieri în Parlament, la comemorarea Regelui Mihai I. „În această scenă se închide întreaga abjecţie a istoriei noastre recente. Comunismul şi fesenismul triumfă, compromiţând, murdărind, anexând acel patrimoniu de demnitate pe care îl detestă. (...) La catafalcul simbolic al celui care a fost imaginea în exil a României de dinainte de comunism s-a aflat, ieri, în Parlament, România complicităţilor, cea ivită din actul de rapt naţional de la 30 decembrie 1947”.