Linkuri accesibilitate

România menține R. Moldova în zona roșie în noua listă actualizată a statelor cu risc epidemiologic


Imagine generică

România menține R. Moldova în zona roșie în noua listă actualizată a statelor cu risc epidemiologic. Potrivit Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) de la București, Ungaria și Cehia intră în zona roșie, în timp ce Israel trece în cea verde, în urma scăderii incidenței. Între țările de pe lista roșie în acest moment se află Moldova, Ungaria, Danemarca, Islanda, Luxemburg, Maldive și Insulele Cayman, cele trei țări baltice, Slovenia, Serbia, Croația.Muntenegru, Marea Britanie, Armenia, Georgia, Bulgaria, Singapore, Ungaria, Federația Rusa.

În zona galbenă au intrat Statele Unite, Azerbaijanul, Bosnia Hertegovina, Germania, Macedonia de Nord, Albania.

Între țările din zona verde se află Israel, Monaco, Franța, Portugalia, Suedia, Finlanda, Kazahstan, Canada, Bolivia, Filipine.

Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul negativ PCR nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 al cărui rezultat este negativ în a opta zi de carantină poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG