Linkuri accesibilitate

Peste 15.800 de noi cazuri de Covid în România, în ultimele 24 de ore


București, poliția organizează o acțiune de impunere a restricțiilor sanitare în spații publice, începând cu purtarea măștii de protecție, 13 octombrie 2021.

Pe fundalul crizei politice provocată de demiterea premierului liberal Flon Cîțu, în România a izbucnit și un conflict între Ministerul Educației și cel al Sănătății privind trecerea sau nu a școlilor în regim online.

În centrul disputei se află județul Ilfov, care are o rată de infectare de 15 cazuri la mia de locuitori, cea mai mare din țară. Direcția de Sănătate Publică Ilfov a cerut ca în aceste condiții, toate școlile să treacă la predarea online până la sfârșitul săptămânii, recomandare respinsă însă de Ministrul Educației, care susține că DSP Ilfov și-a depășit atribuțiile.

În România se înregistrau miercuri, 13 octombrie, peste 15.700 de noi cazuri de contaminare cu coronavirus și 382 de decese legate de Covid-19.

Mai multe AICI.

Live blog despre evoluția pandemiei în România, AICI.

România este pe locul 2 în lume la numărul de decese legate de Covid-19 raportat la milionul de locuitori, fiind depășită doar de națiunea insulară Santa Lucia din Caraibe, arată datele de pe portalul Our World In Data valabile pentru marți, 12 octombrie. Santa Lucia are o populație de 184.000 de locuitori, relatează HotNews.ro.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG