Linkuri accesibilitate

De la 1 septembrie, moldovenii pot intra în Rusia numai cu test PCR negativ


Sankt Petersburg, al doilea cel mai lovit oraș din Rusia de varianta Delta a noului coronavirus.
Sankt Petersburg, al doilea cel mai lovit oraș din Rusia de varianta Delta a noului coronavirus.

Cetățenii Republicii Moldova, din 1 septembrie, vor putea intra în Federația Rusă la prezentarea unui test PCR negativ la COVID-19, făcut nu mai devreme decât cu trei zile calendaristice înainte de intrarea în țară. Rezultatul testului va trebui introdus în aplicația „Călătoresc fără COVID-19”, se arată într-un document semnat de medicul sanitar șef de stat al Federației Ruse. Sub incidența respectivei prevederi intră și cetățenii Azerbaidjanului, Uzbekistanului și Turkmenistanului, transmite IPN.

Odată ajunși pe teritoriul Federației Ruse, persoana va mai trebui să facă un test PCR la COVID-19, iar până rezultatele acestuia vor fi gata, să stea în carantină la locul de trai sau locul de destinație.

Persoanele care s-au vaccinat anti-COVID-19 în ultimele 12 luni sau care au fost bolnave și s-au tratat de COVID-19 în ultimele șase luni nu vor fi obligate să dea testul la PCR odată ajunși pe teritoriul Rusiei.

Rezultatele testelor la COVID-19 prin metoda PCR, datele despre vaccin sau despre trecerea prin COVID-19 în ultimele șase luni se vor plasa obligatoriu pe Portalul unic al serviciilor guvernamentale (Единый портал государственных услуг).

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG