Linkuri accesibilitate

Rusia a înregistrat cel mai mare număr zilnic de decese, de la începutul pandemiei, din cauza COVID-19


Autoritățile sanitare ruse spun că 828 de bolnavi de COVID-19 au murit în Federația Rusă în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr zilnic de decese de la începutul pandemiei. În anunțul din dimineața de 24 septembrie, Centrul de criză anti-coronavirus din Rusia a mai spus că au fost confirmate în același interval 21 379 de cazuri noi de infectare.

Creșterea numărului de cazuri noi a fost „intensă” în 36 din cele 85 de regiuni din Rusia, au mai spus autoritățile sanitare, avertizând că presiunea asupra sistemului medical va crește inclusiv din cauza suprapunerii pandemiei de coronavirus cu infecțiile respiratorii sezoniere. Rusia înregistrează de patru zile peste 800 de decese pe zi, având cea mai ridicată rată din Europa.

Săptămâna trecută, președintele Vladimir Putin a intrat în autoizolare după ce zeci de membri ai cercului său apropiat au fost testați pozitiv la infectarea cu COVID-19. În vârstă de 68 de ani, Putin este vaccinat cu Sputnik-V și a spus că eficiența acestui vaccin rusesc este supus în cazul său unui test.

XS
SM
MD
LG