Linkuri accesibilitate

Rusia va negocia și ea cu milițiile Taliban securitatea angajaților ambasadei de la Kabul


Milițiile Taliban controlează centrul capitalei afgane, Kabul pe care au cucerit-o duminică, Afganistan, 16 august 2021.
Milițiile Taliban controlează centrul capitalei afgane, Kabul pe care au cucerit-o duminică, Afganistan, 16 august 2021.

Rusia va purta totuși discuții cu reprezentanții talibani pe 17 august pe tema securității cetățenilor săi și a personalului ambasadei, deși încă duminică, după intrarea milițiilor Taliban în Kabul, Moscova afirma că ambasada va funcționa normal.

Trimisul prezidențial rus Zamir Kabulov a declarat postului de radio Ekho Moskvy pe 16 august că unii angajați ai ambasadei vor primi fie concediu plătit, fie vor fi evacuați pentru a reduce numărul de persoane prezente în timpul turbulenței.

Reprezentantul ambasadei ruse la Kabul, Dmitri Zirnov a spus că miliția talibană protejează deja Ambasada Rusiei.

„Militarii afgani care ne-au păzit, au plecat” a declarat Zirnov dar „reprezentanții talibani ne-au asigurat din nou că nu vor atinge nici de un fir de păr de pe capetele diplomaților ruși, care pot continua să lucreze în liniște”. de acolo, spunând că poți continua să lucrezi în siguranță", a spus Zirnov într-un interviu cu postul de televziune Rossiya 24. Se estimează că Rusia are un personal de aproximativ 100 de persoane la ambasadă.

XS
SM
MD
LG