Linkuri accesibilitate

Se așteaptă o extinderea a certificatului Covid pentru călătoriile în spațiul UE


Joi, 25 noiembrie sunt așteptate noi recomandări de călătorie în contextul COVID-19 pentru toate statele membre ale Uniunii Europene. Comisia Europeană, relatează publicația Politico.eu, citând surse diplomatice, va propune între altele ca restricțiile sanitare cere se impun acum călătorilor, în funcție de țara din care vin, să ia în considerare numai valabilitatea certificatului verde COVID-19 al individului. Scopul este desigur să fie menținută libertatea de călătorie în spațiul european, mai ales în perioada sărbătorilor de sfârșit de an.

Oficialii Comisiei Europene au insistat că nu va exista nicio discriminare între persoanele vaccinate și cele nevaccinare care vor avea însă nevoie de un test COVID-19 negativ valabil încărcat în certificatul lor verde.

Între timp, guvernul slovac a urmat miercuri exemplul Austriei vecine și a decis impunerea unui lockdown de două săptămâni pentru a stăvili înmulțirea accelerată a cazurilor de COVID-19, în timp ce numărul spitalizărilor a atins un nivel critic și rata vaccinării este sub 50%.

Slovacia a înregistrat peste 10.000 de noi cazuri de COVID-19 marți, când vecinele sale Ungaria și Republica Cehă au atins recorduri zilnice ale infectărilor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG