Linkuri accesibilitate

Socialiștii resping informațiile că liderul lor ar fi fugit din cauza că s-ar fi pregătit reținerea sa


Liderul socialist Igor Dodon

Președintele PSRM, Igor Dodon, a plecat miercuri într-o vizită în Federația Rusă, pentru două zile, „într-o deplasare de lucru” planificată anterior. Socialiștii resping informațiile că liderul lor ar fi fugit din cauza că s-ar fi pregătit reținerea sa, scrie site-ul anticorupție.md.

Igor Dodon a declarat recent, în cadrul unei emisiuni TV, că se va afla la Moscova, împreună cu Bogdan Țîrdea, care își va prezenta o carte despre activitatea organizațiilor neguvernamentale. Dodon a mai spus, potrivit sursei citate, că va avea în capitala Rusiei câteva întâlniri „de lucru”.

Potrivit site-ului formațiunii, președintele PSRM a dat asigurări că nu va pleca din țară dacă noul procuror general, care va fi numit de guvernarea PAS, „îi va deschide dosare penale la comandă”. Liderul socialiștilor a declarat că va rămâne în continuare împreună cu echipa sa. „Am rezistat pe timpul lui Plahotniuc, voi rezista și în perioada Maiei Sandu. Eu voi fi alături de echipă cu care suntem deja de zece ani. Vor încerca să preseze, lasă să preseze”, a scris Igor Dodon.

Socialiștii au anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că vor organiza duminică, 10 octombrie, un protest în centrul Chișinăului sub lozinca „Să spunem NU unui stat dictatorial! Să ne apărăm statul de drept!” Deputatul socialist Vlad Bătrîncea a spus că acțiunea va fi una „apolitică”.

Decizia de a organiza un protest civic vine după ce, ieri seara, procurorul general Alexandru Stoiangolo a fost reținut, precizează socialiștii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG