Linkuri accesibilitate

Sondaj iData: trei sau patru formațiuni politice ar putea accede în Parlament


Un nou sondaj de opinie realizat de compania iData sugerează că în parlamentul moldovean pot accede trei sau patru formațiuni politice, partidul pro-prezidențial PAS având un avans substanțial.

Rezultatele au fost date publicității la Chișinău, pe 5 iulie, la câteva ore după ale unui alt sondaj, efectuat de Asociația Sociologilor și Demografilor, care sugerau că PAS s-ar afla aproape la egalitate cu Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

În cazul sondajului iData efectuat în R. Moldova, cu excepția regiunii transnistrene, în perioada 12 – 26 iunie, 33,7% din participanți au spus că ar vota cu PAS, 25,2% - au spus că ar vota cu Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, iar 6% - cu Partidul Șor.

Sunt opțiuni exprimate de cei care au spus că vor participa la vot, peste 80%.

Autorii cercetării au modelat și două scenarii care ar include presupusele opțiuni de vot ale alegătorilor din diaspora. Acestea sugerează că PAS ar putea câștiga de unul singur majoritatea parlamentară, sau că în Parlament ar mai putea accede și Platforma DA, caz în care cele două partide ar fi în poziția să negocieze formarea unei coaliții de guvernare.

Sondajul Asociației Sociologilor și Demografilor pe de altă parte sugerează că pentru PAS ar vota 37,4%, pentru Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 37,1%, pentru Partidul ȘOR - 6,8% și pentru Platforma DA - 5,4%.

Vezi comentarii

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG