Linkuri accesibilitate

Spania a adus un omagiu solemn victimelor pandemiei COVID-19


În timpul omagiului adus victimelor COVID-19, Madrid, Spania, 16 iulie, 2020.
În timpul omagiului adus victimelor COVID-19, Madrid, Spania, 16 iulie, 2020.

Spania a adus un omagiu solemn victimelor pandemiei de coronavirus și medicilor angajați în combaterea ei, în cadrul unei ceremonii prezidate de regele Felipe al VI-lea, la care au luat parte numeroși demnitari spanioli și străini.

Cei aproximativ 400 de participanții la ceremonia de joi din fața palatului regal din Madrid, între care rude ale celor peste 28 de mii de victime din Spania, au purtat măști negre și au depus flori la un foc comemorativ, pe un piedestal negru. Printre invitați s-au aflat cei mai înalți demnitari spanioli, liderii instituțiilor Uniunii Europene și altor organizații internaționale, inclusiv șeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, așezați pe scaune spaţiate pentru a respecta distanţa de siguranţă.

Spania este una din țările cele mai afectate de COVID-19. După măsuri de izolare stricte, a fost redeschisă treptat economia precum și granițele pentru celelalte țări ale Uniunii Europene și alte 12 țări terțe. Dar, săptămâna aceasta, au fost reintroduse restricții de circulație în unele zone, inclusiv în orașul Lleida din vestul Cataloniei și în câteva cartiere ale Barcelonei, unde răspândirea infecției s-a intensificat din nou.

XS
SM
MD
LG