Linkuri accesibilitate

Starea de urgență a ucis suspansul în politica moldoveană


Curtea Constituțională trebuie să spună astăzi dacă sunt sau nu sunt întrunite toate circumstanțele pentru dizolvarea parlamentului.

Dar, indiferent ce spune Curtea, un lucru este limpede: parlamentul nu se dizolvă până pe 30 mai pentru că, până atunci, este stare de urgență antiepidemică.

Nu este numai o stare de urgență bizară, în care, de exemplu, nu ai voie să mergi la școală, dar poți merge la slujbă, la biserică, pentru că acolo, „surprinzător”, vorba premierului interimar Aureliu Ciocoi, se respectă cerințele epidemiologice.

Dar este și o stare de urgență care a cam ucis suspansul în politică. Cât mai durează ea, dar poate fi și prelungită, președinta Maia Sandu nu are voie să dizolve parlamentul și să dea deputații afară.

V-ar mai putea interesa:

Zina o pârăște pe Maia Europei

Stare de urgență cu doi de „dacă”

Fostul nu e Fost destul, dacă nu-și face partid

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG