Linkuri accesibilitate

Statul oferă ajutoare financiare pentru circa 400 de agricultori


Agricultor din Giurgiulești, raionul Cahul, arată consecințele secetei din sudul R. Moldova, septembrie 2023.
Agricultor din Giurgiulești, raionul Cahul, arată consecințele secetei din sudul R. Moldova, septembrie 2023.

Guvernul a decis să aloce 50 de milioane de lei, din Fondul de intervenție, pentru a ajuta agricultorii care au suferit pierderi în urma calamităților naturale de vara trecută.

Potrivit Ministerului Agriculturii, seceta a afectat cel mai mult culturile de porumb, în special în raioanele din sudul țării.

Statul va aloca peste 45 de milioane de lei agricultorilor a căror recoltă a fost compromisă în proporție de 60% și mai mult. Se estimează că 390 de fermieri vor primi astfel de ajutoare financiare.

De asemenea, furtunile și grindina din 25-27 iulie 2023 au făcut pagubă în livezile din nordul țării, în special, în raionul Edineț. Șapte agricultori vor primi un total de peste 3,5 milioane de lei pentru a-și recupera pierderile.

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a precizat că banii vor fi oferiți solicitanților sub formă de plată directă per hectar. Cererile trebuie depuse la subdiviziunile teritoriale ale Agenției pentru Intervenție și Plăți în Agricultură. Recepționarea cererilor va începe peste trei săptămâni.

XS
SM
MD
LG