Linkuri accesibilitate

SUA: numărul de noi cazuri de coronavirus trece de 90 de mii pe zi


Pandemia de coronavirus a dus la o creștere subsanțială a numărului de voturi anticipate în alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie 2020.

În Statele Unite, numărul de noi cazuri de contaminare cu coronavirus a atins un nou record cu cel puțin 94 de mii în ultimele 24 de ore . În multe state se înregistrează o accelerare a noilor infecții, între care state considerate cheie în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, în care președintele Donald Trump se confruntă cu democratul Joe Biden.

Numărul total al cazurilor raportate de contaminări trece de 9 milioane iar cel al deceselor legate de Covid-19 este de aproape 230 de mii, arată cifrele universității Johns Hopkins. Iar agenția Reuters relatează că luna aceasta, au fost zile cu peste o mie de decese legate de Covid-19. Președintele Donald Trump – în discursurile la diverse mitinguri electorale – a susținut că pandemia este pe cale de a „se atenua” iar numărul deceselor ar fi „mult în jos”, în descreștere.

Într-un interviu televizat, unul din princiaplii epidemiologi din America și membru al echipei speciale de la Casa Albă, doctoral Anthony Fauci avertiza însă că Statele Unite merg „în direcția greșită” cînd vine vorba de controlul epidemiei. Nu este prima dată că aprecierile doctorului Fauci le contrazic pe cele ale președintelui Trump.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG