Linkuri accesibilitate

SUA: peste un sfert de milion de decese legate de Covid-19


Școlile de stat/publice din New York se închid din nou joi, 19 noiembrie 2020.

În Statele Unite s-a trecut miercuri de peste un sfert de milion de decese legate de Covid-19 iar experții atrag atenția că în curând s-ar putea ajunge la circa două mii de decese pe zi, cifră care ar depăși numerele record, consemnate în primăvară. Atunci, când pandemia era la început și limitată la câteva epicentre cum ar fi New York, doctorul Anthony Fauci, unul din principalii epidemiologi din țară, avertiza că pandemia ar putea ucide peste 240 de mii de americani.

A crescut și numărul spitalizărilor la aproape 77 de mii. Este de așteptat ca numărul fatalităților să crească odată cu sezonul sărbătorilor de iarnă, combinat cu o anumită oboseală a oamenilor și cu faptul că în fiecare stat în parte se aplică măsuri sanitare diferite. Se adaugă faptul că strategia de combatere a pandemiei a fost profund politizată în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, avertizează experții americani.

La New York, școlile se închid din nou de joi, din cauza pandemiei, după ce orașul fusese în primăvară primul care reluase învățământul „în persoană”. În jur de 300 de mii de copii sunt afectați de această măsură.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG