Linkuri accesibilitate

Teheranul este interesat de negocierile privind acordului nuclear al Iranului cu puterile internaționale


Ministrul de externe iranian Hossein Amir-Abdollahian, septembrie 2021.

Ministrul de externe iranian Hossein Amir-Abdollahian a declarat că Teheranul va reveni „foarte curând” la negocierile privind reluarea respectării acordului nuclear din 2015 al Iranului cu puterile internaționale. Oficialul a făcut declarația în marginea Adunării Generale a ONU de la New York, la 24 septembrie.

Iranul a purtat anul acesta șase runde de discuții cu puterile mondiale, la Viena, cu scopul de a relansa acordul nuclear, care a fost abandonat de fostul președinte american Donald Trump, în 2018. Negocierile au fost suspendate în iunie, când în Iran a fost ales președinte politicianul de aripă dură, Ebrahim Raisi.

La 23 septembrie, un înalt oficial american, vorbind cu jurnaliștii în condiții de anonimitate, a exprimat nemulțumirea Statelor Unite în legătură cu inacțiunea Iranului, care nu a numit încă un nou negociator. Dar ministrul iranian de externe a încercat să aplaneze îngrijorările, spunând agenției oficiale de știri IRNA că Teheranul nu intenționează să abandoneze negocierile.

Vezi comentarii

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG