Linkuri accesibilitate

Companiile Telegram și Twitch, amendate în Rusia pentru conținut „ilegal”


Un tribunal din Moscova a amendat aplicațiile Telegram și Twitch pentru că nu au eliminat conținutul pe care guvernul rus îl consideră ilegal.

Tribunalul Magistraturii din districtul Taganka a decis că Telegram trebuie să plătească 4 milioane de ruble (64 770 de dolari) pentru că nu a reușit să șteargă materialele legate de invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina, aflată în curs de desfășurare. Într-o audiere separată, instanța a ordonat Telegram să plătească 7 milioane de ruble (113 350 de dolari) pentru că nu a reușit să elimine un manual despre cum să pregătească și să desfășoare acțiuni de sabotaj.

De asemenea, instanța a ordonat serviciului de video-streaming Twitch să plătească o amendă de 2 milioane de ruble (32 400 de dolari) pentru că nu a reușit să elimine materialele legate de războiul din Ucraina.

Companiile încă nu au comentat decizia, dar în ultimele luni, instanțele rusești au amendat Google, Facebook, Twitter și TikTok pentru problema datelor personale, precum și pentru că au refuzat să șteargă conținuturi considerate interzise de legislația rusă.

Președintele Vladimir Putin a acuzat platformele de socializare și alte companii de comunicații cu sediul în străinătate că încalcă legile privind internetul din țară. El a făcut presiuni pentru a forța firmele străine să deschidă birouri în Rusia și să stocheze datele la nivel local.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG