Linkuri accesibilitate

Coreea de Nord a lansat două proiectile, suspectate a fi rachete balistice


Rachete balistice la parada militară de la Phenian, 14 ianuarie 2021

Coreea de Nord a lansat două proiectile, suspectate a fi rachete balistice, au declarat oficialități din Coreea de Sud, Japonia și SUA. Este primul asemenea test de când președintele american Joe Biden și-a preluat funcția, în ianuarie.

Premierul japonez Yoshihide Suga a declarat că cele două proiectile lansate joi dimineața de regimul de la Phenian sunt rachete balistice. Suga a condamnat acțiunile Coreii de Nord, amintind că ultimul asemenea test a avut loc un an în urmă. „Este o amenințare la adresa păcii și stabilității ţării noastre şi a regiunii şi o violare a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat premierul Japoniei.

Armata sud-coreeană a anunțat că două rachete cu rază scurtă de acțiune au fost lansate de pe coasta de Est a Coreei de Nord, fără să precizeze dacă acestea sunt sau nu rachete balistice, dar a menționat că proiectilele au zburat aproximativ 450 de kilometri, înainte să se prăbușească în mare.

Serviciile de informații sud-coreene și americane analizează datele lansării pentru informații suplimentare, a declarat statul major de la Seul.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Indo-Pacific al armatei americane a declarat că lansările scot în evidență amenințarea pe care „programul ilegal de armament” al Coreii de Nord îl prezintă pentru vecinii săi și comunitatea internațională. Rachetele balistice ale Coreei de Nord sunt interzise în temeiul rezoluțiilor Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG