Linkuri accesibilitate

Tribunalul de Arbitraj Sportiv respinge apelurile Rusiei


La 15 iulie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelurile Rusiei la deciziile luate de organismele de conducere a fotbalului, FIFA și UEFA, de a le interzice orice competiție după ce Rusia a invadat Ucraina.

Hotărârea TAS confirmă deciziile luate în februarie de către UEFA, organismul de conducere al fotbalului european, și de către FIFA, organismul de conducere al fotbalului mondial, de a exclude echipa națională și echipele de club din Rusia.

FIFA și UEFA au decis, la scurt timp după invazie, ca toate echipele rusești să fie suspendate din competițiile FIFA și UEFA. În martie, TAS a respins o cerere a federației ruse de fotbal de a îngheța decizia FIFA de suspendare, ceea ce a pus capăt speranțelor Rusiei de a participa la Cupa Mondială din 2022.

Uniunea de Fotbal din Rusia (FUR) și un grup de cluburi rusești au făcut apel la TAS împotriva interdicției. Juriul TAS a stabilit că, în toate cazurile, escaladarea conflictului dintre Rusia și Ucraina și răspunsul la nivel mondial „au creat circumstanțe neprevăzute și fără precedent la care FIFA și UEFA au trebuit să răspundă”. Federația națională de fotbal a Rusiei a declarat că „nu este deloc de acord cu decizia TAS și își rezervă dreptul de a-și proteja în continuare propriile interese”.

Următorii pași ar putea include o cerere de despăgubire sau un nou apel la Curtea Supremă din Elveția.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG