Linkuri accesibilitate

Trump continua să înăsprească politica de imigrație și controlul la frontieră


La granița dintre SUA și Mexic

Corespondența zilei de la Washington.

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump continua sa puna accent pe inasprirea politicii de imigratie si a controlului la frontiera. Care sint cele mai recente declaratii in acest sens? O relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

Trump continua să înăsprească politica de imigrație
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:10 0:00
Link direct

Presedintele Donald Trump a spus ca intentioneaza sa trimita armata la frontiera cu Mexicul. „Este un pas mare”, le-a declarat el ziaristilor, la Casa Alba. Seful executivului a adaugat ca nu poate permite ca persoane sa intre in tara ilegal, sa dispara si sa nu dea socoteala in fata tribunalelor.

Seful executivului a parut sa se refere la dispozitiile sub care opereaza agentii de frontiera ca sa retina si sa elibereze familii, care intra in tara ilegal, din tari cu care Statele Unite nu se invecineaza.

Trump a spus ca a discutat despre folosirea armatei la frontiera cu ministrul apararii, James Mattis.

In ultimele zile, presedintele a postat pe Tweeter, in repetate rinduri, despre o caravana de imigranti ilegali din Honduras care incearca sa patrunda in America. El a amenintat Mexicul ca va anula Tratatul NAFTA, daca respectiva caravana nu este oprita de catre mexicani.

Autoritatile mexicane s-au angajat sa disperseze caravana si sa permita unora dintre persoanele respective sa primeasca azil in Mexic. Dar multi dintre cei care se indreapta catre Statele Unite refuza sa se intoarca din drum, stiind ca daca intra in tara nu pot fi deportati cu usurinta.

Daca intr-adevar Trump trimite forte militare la frontiera nu ar fi o premiera – atit GeorgeW Bush cit si Barack Obama, utilizind Garda Nationala in chestiuni de securitate si umanitare, la frontiera.

Nu este clar ca paza de frontiera are intr-adevar nevoie de ajutorul unor forte armate. Numarul celor care intra ilegal in tara a scazut considerabil, fiind la nivelul cel mai redus din 1971 incoace.

In ultimele zile, presedintele Trump si-a inmultit declaratiile anti-imigratie, probabil pornind de la premisa ca baza sa electorala este nemultumita ca nu-si tine promisiunile de campanie, intre care cea mai importanta este ca va construi un zid despartitor, la frontiera cu Mexicul. In conditiile in care Congresul nu a inclus in buget fonduri pentru zid si constient fiind de criticile de la reteaua de televiziune conservatoare, Fox, Donald Trump da dovada de duritate in declaratiile despre imigratie si promoveaza politici protectioniste, in comert.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG