Linkuri accesibilitate

Ucraina: dosarul fostului judecător Nikolai Ceaus a ajuns în instanță


Nikolai Ceaus

Dosarul împotriva fostului judecător ucrainean Nikolai Ceaus, acuzat că ar fi ar fi cerut și primit ilegal 150 de mii de dolari, a fost trimis în judecată, a anunțat Biroul Național Anticorupție al Ucrainei (NABU) și Procuratura Anticorupție din Ucraina (SAP), citate de Ziarul de Gardă.

Procurorii SAP au finalizat o anchetă preliminară condusă de anchetatorii NABU într-un dosar penal împotriva fostului judecător.

Pe 9 august 2016, anchetatorii NABU l-au demascat pe „slujitorul lui Themis” „pe urme fierbinți”. Rada Supremă a Ucrainei a fost de acord să fie reținut și judecat. Profitând de imunitatea legală, suspectul s-a ascuns de organul de urmărire preliminară și a părăsit teritoriul Ucrainei. Pe 16 august 2016, judecătorul a fost dat în căutare națională, iar ulterior – internațională.

În februarie 2017, Ceaus a fost reținut pe teritoriul R. Moldova. NABU a depus o cerere de extrădare a fostului judecător în Ucraina.

În aprilie, Ceaus a fost găsit într-un sat din regiunea Viniția. Pe 3 august, NABU l-a reținut pe fostul judecător al Tribunalului Districtual Dniprovski din Kiev la Spitalul „Feofania”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG