Linkuri accesibilitate

Parlamentul ucrainean aprobă demisia Ministrului de Interne, Avakov


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski (foto arhivă).

Parlamentul ucrainean a acceptat demisia ministrului de interne Arsen Avakov, unul dintre cei mai influenți oficiali ai națiunii, care a condus ministerul timp de mai bine de șapte ani. Avakov, în vârstă de 57 de ani, a ocupat funcția de ministru în ultimele patru guverne. El și-a dat demisia cu două zile în urmă.

Avakov nu și-a motivat public decizia sa bruscă, care a venit pe fundalul speculațiilor intense că președintele Volodimi Zelenski intenționa să-l concedieze pentru eșecul său de a sprijini anumite decizii prezidențiale în cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare. O poziție apreciată de unii drept o lipsă de loialitate. Avakov este membru al Consiliului.

Imediat după ce Avakov și-a anunțat intenția de a demisiona, Zelenskiy a declarat că ar dori ca postul de ministru de interne să fie preluat de Denis Monastirski, în vârstă de 40 de ani, parlamentar al partidului prezidențial „ Slujitorul Poporului”.

Un anunț care dă credibilitate speculațiilor că președintele dorea demisia lui Avakov.

Fost guvernator și lider de partid, Avakov este considerat a fi unul dintre cei mai puternici politicieni din Ucraina, după Zelenski și șeful său de cabinet, Andri Yermak.

El a fost unul dintre cei doi miniștri din echipa fostului președinte Petro Poroshenko care a fost invitat să se alăture primului guvern al lui Zelenski în 2019, condus atunci de premierul Alexei Honcharuk. Celălalt - ministrul finanțelor Oksana Markarova - a fost demis în martie 2020.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG