Linkuri accesibilitate

Un judecător australian a dispus eliberarea lui Djokovic, dar avocatul guvernului spune că ar putea fi totuși expulzat


Novak Djokovic
Novak Djokovic

Un judecător australian a restabilit viza lui Novak Djokovic, numărul unu mondial la tenis, viză care a fost anulată săptămâna trecută deoarece sârbul nevaccinat a încălcat cerințele antiepidemice stricte ale Australiei.

Judecătorul Anthony Kelly de la Circuit Court a ordonat guvernului, pe 10 ianuarie, să îl elibereze pe Djokovic din carantina în care a fost plasat la un hotel din Melbourne, în termen de 30 de minute de la decizia sa. Dar un avocat al executivului a avertizat că Australia ar putea încă să-și folosească puterile executive pentru a ordona expulzarea lui Djokovic, ceea ce ar însemna o interdicție de intrare pe un termen de trei ani.

Avocatul Christopher Tran l-a informat pe judecător că ministrul imigrației, Alex Hawke, ar putea interveni cu puteri executive și să ordone expulzarea jucătorului sârb, care a călătorit la Melbourne pentru a-și apăra titlul de campion la Australian Open.

Australian Open începe peste șapte zile, iar cel care și-a apărat de nouă ori titlul de campion a fost blocat într-un hotel de detenție pentru refugiați, în loc să se antreneze pentru a realiza un posibil record de 21 de Grand Slam.

Anterior, pe 10 ianuarie, în cadrul unei audieri online, judecătorul a părut să fie înțelegător cu argumentul jucătorului sârb, potrivit căruia acesta a prezentat scutirea medicală necesară la sosirea sa pe aeroportul din Melbourne săptămâna trecută.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG