Linkuri accesibilitate

Un oficial OMS admite că Europa s-ar putea îndrepta către „un fel de final de pandemie”


Pandemia de COVID-19 s-ar putea apropia de final în Europa datorită variantei Omicron a coronavirusului, care se răspândește rapid, contribuind la crearea imunității colective, dar fără să cauzeze masiv forme grave ale bolii, a declarat Hans Kluge, directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Când actualul val al infecțiilor în Europa va înceta, „va exista pentru câteva săptămâni și luni o imunitate colectivă, fie datorită vaccinului, fie pentru că oamenii au căpătat imunitate” în urma îmbolnăvirii, a spus oficialul într-un interviu pentru AFP și a adăugat: „Este plauzibil ca regiunea să se îndrepte către un fel de final de pandemie”.

Kluge crede că o „perioadă de liniște” favorizată și de venirea primăverii ar putea fi urmată de o revenire a COVID-19 spre sfârșitul anului, „dar nu neapărat de o revenire a pandemiei”. Totuși, oficialul OMS a avertizat că este încă posibilă apariția de tulpini noi.

În Statele Unite, principalul epidemiolog al țării, Anthony Fauci, a exprimat o opinie optimistă asemănătoare. El a spus televiziunii ABC că „lucrurile arată bine”, în condițiile în care cazurile de COVID-19 au scăzut brusc în anumite părți ale Statelor Unite, dar a avertizat și el împotriva unui optimism excesiv.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG