Linkuri accesibilitate

Un tractorist protestatar a tras o brazdă pe gazonul din fața Catedralei din Chișinău (VIDEO)


Gazonul proaspăt arat. 22 decembrie, Chișinău

Un participant la protestul antiguvernamental de marți al agricultorilor a arat cu tractorul gazonul din apropierea Arcului de Triumf din centrul Chișinăului, spunând că vrea ca autoritățile să audă revendicările protestatarilor.

La cererea poliției, tractorul a revenit în Piața Marii Adunări Naționale, după ce a lăsat în gazon o brazdă neagră, care se vede din geamurile Casei Guvernului. „O să ne audă cineva sau nu?”, a întrebat șoferul un polițist, în timp ce era somat să înceteze deteriorarea spațiului public. Produs la finalul unui nou protest al agricultorilor, incidentul a fost filmat de trecători și a devenit viral pe rețelele de socializare online.

Un nou protest al agricultorilor, cu blocarea circulației și răsturnarea unei brazde de gazon
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:11 0:00

Agricultorii protestează cu intermitențe încă din luna iulie pentru a obține compensați mai mari pentru recolta compromisă de secetă și scutiri de taxe. Demonstrațiile au luat amploare luna aceasta, când guvernul Chicu și parlamentul dominat de o nouă majoritate informală a PSRM, Partidului Șor și grupului Pentru Moldova au dezbătut și adoptat expeditiv legile bugetului pentru anul viitor. Fermierii au parcat zeci de tractoare în fața guvernului, parlamentului și președinției, spunând că-și vor relua protestele joi. Guvernul spune că nu poate ajuta fermierii mai mult în contextul crizei economice cauzate de pandemia de coronavirus.

Previous Next

XS
SM
MD
LG