Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticorupție.md


Invitata este Mariana Colun de la anticooruptie.md:

„Accesați portalul Anticorupție.md al Centrului de Investigații Jurnalistice pentru a afla cum a profitat de situația de urgență vicepreședintele raionului Criuleni. Firma vicepreședintelui raionului Criuleni, Oleg Ogor, s-a căpătuit cu 170 de mii de lei din fondul de rezervă al raionului în perioada stării de urgență din primăvară.

Un ziar în fiecare seară: Anticorupție.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:56 0:00
Link direct

Banii au fost alocați întreprinderii Olcriscom pentru cazarea și hrana personalului medical din Criuleni, antrenat în tratarea pacienților infectați cu Covid-19. Oleg Ogor face parte din consiliul de administrare al Spitalului Raional Criuleni, iar în perioada stării de urgență a fost membru al Comisiei Raionale pentru Situații Excepționale. Suma ajunsă în contul firmei lui Ogor depășește resursele alocate din fondul de rezervă al raionului Criuleni pentru procurarea echipamentelor de protecție și a dezinfectanților în perioada respectivă. Toate detaliile, la rubrica investigații de pe Anticoruptie.md.

La rubrica Special citiți despre povestea a 15 lucrători medicali care luptă pentru a salva bolnavii de COVID, care de patru luni pot numi „acasă” Centrul de zi al Asociației pentru Abilitarea Copilului și Familiei „AVE Copiii”, care le-a oferit cazare.

Eroii în halate albe au ales să stea departe de familiile lor pentru a nu le expune riscului infectării...

Irina Surdu are 22 de ani și e studentă la Facultatea de Kinetoterapie a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport. Anul trecut a absolvit și Colegiul de Medicină, iar de un an și jumătate este asistentă medicală la Institutul de Medicină Urgentă (IMU). La începutul lunii aprilie, tânăra și-a lăsat acasă mama și sora și s-a mutat la Centrul „AVE Copiii”, aflat la câțiva pași de locul de muncă și care i-a devenit a doua casă. Articolul integral, pe portalul nostru.

Un alt subiect se referă la explozia care a avut loc în portul din Beirut. Agenția Navală a R. Moldova a oferit date diferite despre nava Rhosus contractată să transporte silitre care a explodat marți în Portul Beirut. Potrivit autorităților moldovenești, vasul se afla în proprietatea unei companii din Panama și a fost închiriat de o firmă din Insulele Marshall. Armatorul a obținut licența din partea autorităților moldovenești, potrivit unui comunicat al Agenției, la 23 februarie 2012 și a fost radiat din Registrul de Stat al Navelor al R. Moldova în 2014 din cauza expirării documentelor de înregistrare. Potrivit unei investigații jurnalistice realizată de Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova (CIJM), în 2016, licența moldovenească, cel puțin, în 2012–2015, se oferea tuturor armatorilor care, contra unei sume modice, voiau să scape de navele vechi. Astfel s-a ajuns că, în 2012, Moldova avea o flotă de 700 de nave. 99% din armatorii care navigau sub pavilion moldovenesc nu sunt rezidenți ai R. Moldova. Aproape jumătate din aceștia au fost șterși din Registrul de Stat al Navelor al R. Moldova din cauza implicării în traficul de arme, droguri și chiar emigranți. Mai multe detalii despre afacerile cu nave găsiți în două anchete la rubrica Investigații de pe Anticoruptie.md.”

XS
SM
MD
LG