Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticorupție.md


Invitata este Irina Odobescu de la anticoruptie.md.

Un ziar în fiecare seară: Anticorupție.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:56 0:00
Link direct

„Accesați portalul Anticorupție.md al Centrului de Investigații Jurnalistice pentru a afla de ce Dorel Musteață, membrul al Consiliului Superior al Magistraturii ar putea rămâne fără fotoliu în CSM. Autoritatea Națională de Integritate a emis un act de constatare în privința lui Musteață, pentru că magistratul deținea concomitent și funcția de membru al Consiliului Institutului Național al Justiției.

La rubrica Dosare de corupție găsiți un subiect despre cum s-au derulat dosarele în justiție pe cazul morții suspecte a tânărului Andrei Brăguță, care cu trei ani în urmă a fost bătut și ținut în condiții inumane în custodia statului. Avocații familiei Brăguță și-au exprimat nemulțumirea, susținând că justiția bate pasul pe loc. Din cele 140 de ședințe programate, peste o sută nu au avut loc, fiind amânate de cele mai multe ori la solicitarea inculpaților și a avocaților acestora.

La rubrica Știri citiți despre sancțiunea de peste un miliar și jumătate de euro impusă Aeroportului Internațional Mărculești de Curtea de Arbitraj din Sankt-Petersburg, Federația Rusă. Obiectul litigiului îl constituie neplata pentru reparația a două elicoptere moldovenești efectuată de o uzină din Sankt-Petersburg. Într-o altă știre la același subiect se arată că Moldova va plăti dublu sancțiunile, deoarece elicopterele au fost dezasamblate.

Anterior, fostul administrator interimar al Aeroportului Internațional Mărculești, Vladimir Maiduc, a dezvăluit în cadrul unui club de presă al CIJM că Guvernul Republicii Moldova a alocat bani, în tranșe, pentru reparația aparatelor de zbor numai că aceștia nu au ajuns la compania din Federația Rusă. Mai multe detalii despre cele două elicoptere pe Anticoruptie.md.

Pe portalul Anticorupție.md mai găsiți o anchetă amplă despre reforma învățământului superior și temerea mai multor experți că banii dintr-un credit al Băncii Mondiale, este vorba de suma de aproape 40 de milioane de dolari, vor fi cheltuiți în van, deoarece restructurarea nu se face în complexitate, ci doar pe anumite aspecte, iar numărul mare de universități, multe dintre care ar trebui să fie absorbite sau să fuzioneze vor consuma încă câțiva ani bani publici.

Pe Harta coruptiei de pe Anticoruptie.md citiți o sesizare a unui primar din raionul Criuleni, care spune că el și familia sa sunt infectați cu covid-19, dar nu li se acordă tratamentul necesar, iar soției primarului nici nu i s-au făcut testele. Primarul spune că ambii achită responsabil cotizațiile pentru prima de asigurare, dar când au ajuns să beneficieze se serviciile medicale, se confruntă cu reticența sistemului medical.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG