Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: ecopresa.md


Invitata este Cristina Straton de ecopresa.md.

Un ziar în fiecare seară: ecopresa.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:49 0:00
Link direct

„Deși mai multe ONG-uri au cerut moratoriu pentru irigarea apei din subteran atenționând că astfel Moldova riscă să rămână fără soluri fertile, șeful statului insistă că trebuie permisă irigarea cu ape din subteran. La scurt timp și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a inițiat elaborarea unui regulament în acest sens. O serie de materiale despre opinia ecologiștilor și a oamenilor de știință la acest subiect găsiți pe ecopresa.md

Agricultorii din centrul și sud-estul țării, afectați de secetă și de grindină, protestează pentru a patra zi la rând, fiind nemulțumiți de măsurile întreprinse de Guvern. Autoritățile, în schimb, anunță că vor investi în sisteme de irigare și reiterează că au fost alocați 200 de milioane de lei compensații pentru fermierii ce au înregistrat pierderi la culturile cerealiere de grupa I. În același timp, meteorologii anunță prelungirea codului Galben de secetă hidrologică în lacurile și râurile din țară, solicitând populației să consume rațional resursele de apă. Detalii puteți citi pe ecopresa.md.

Tot pe ecopresa.md aflăm despre tânărul designer Mihai Janu care a creat o colecție vestimentară prin care atrage atenția asupra problemei poluării apelor din oceane. Prin conceptul ECO al colecției, autorul și-a dorit să exprime cât este de vital ecosistemul oceanelor pentru populația globului pământesc.

Guvernul a aprobat termenele de vânătoare pentru sezonul de vânătoare 2020– 2021. Iar activiștii de mediu dezvoltă o aplicație mobilă prin intermediul căreia se vor putea semnaliza zonele poluate din țară. Pe ecopresa.md găsești și sfaturi pentru călătoriile internaționale în contextul pandemiei COVID-19. Igienizați-vă mâinile cât mai frecvent, tușiți și strănutați în șervețele de unică folosință sau în cotul îndoit și păstrați distanța socială de minim un metru față de cei din jur.

Pentru mai multe știri la zi despre mediu și situația ecologică din lume și R. Moldova intrați pe ecopresa.md.”

XS
SM
MD
LG