Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Gazeta de Chişinău


Invitata este Victoria Popa de la Gazeta de Chişinău

Un ziar în fiecare seară:Gazeta de Chişinău
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:52 0:00
Link direct

„În ediția de mâine a GAZETEI de Chișinău, editorialistul Adrian Ciubotaru abordează recentul scandal de pe rețelele sociale dintre premierul R. Moldova și eurodeputatul Siegfried Mureșan, dându-i o altă interpretare, cităm:

„Când premierul Ion Chicu își bate joc de niște medici care au venit să-i dea o mână de ajutor în lupta cu epidemia, el este vrednic de o sudalmă. Când omul Ion Chicu îi ia peste picior pe „români”, ca popor și ca țară, el este vrednic de milă. De ce? Foarte simplu: pentru că și dl Chicu, și dl Dodon, și dl Bătrâncea și alții asemenea lor sunt români”, scrie Adrian Ciubotaru.

La rubrica „Comentariul economistului” din GAZETA de Chișinău, Veaceslav Negruța se referă la deficitul bugetar al RM, care, oficial, depășește 16 miliarde, iar neoficial, este de proporții și mai mari. Veaceslav Negruța consideră, cităm, că „situația și tendințele observate (în sfârșit) și de autorități la capitolul import-export nu sunt deloc roz pentru perspectivele bugetare din 2020. Ba mai mult, sunt sumbre și cu perspective clare de posibile blocaje financiare în sectorul finanțelor publice, dacă nu se iau măsuri adecvate”.

„Cine are nevoie de președinte?”, așa se intitulează editorialul lui Mircea V. Ciobanu din GAZETA de Chișinău.

„Misiunea „președinției luminate” fiind imposibilă, e mai raţional să lichidăm postul, decât să ajustăm fişa lui şi caietul de sarcini nevoilor noastre reale. În genere, el mi se pare un moft al foştilor nomenclaturişti, care voiau neapărat să existe o funcţie supremă în stat (şi s-o deţină şeful de partid, bineînţeles)”, conchide Mircea V. Ciobanu.

În aceeași ediție a GAZETEI de Chișinău aflați dintr-un vox populi realizat prin piața din Nisporeni ce părere au oamenii locului despre faptul că Vladimir Plahotniuc s-ar întoarce înapoi în Republica Moldova. Și dacă trebuie tras la răspundere pentru participarea la furtul miliardului.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG