Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Galina Vasilieva de la NewsMaker.md.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:48 0:00
Link direct

„Epidemia de coronavirus nu numai că a închis oamenii între hotarele țării lor. În lipsa unei necesități deosebite, oamenii preferă să nu se prea deplaseze prin țară. Mulți s-au limitat la teritoriul localității lor sau chiar și a propriei curți. Iar presa reflectă pe larg, în mod tradițional, situația din Chișinău, unde este concentrată puterea politică și cea economică. Mulți nici nu știu și nici nu-și imaginează ce se întâmplă între timp în regiunile semi-izolate, despre ce vorbesc și la ce se gândesc oamenii de acolo. NewsMaker relatează, cum trăiesc oamenii din regiuni în timpul epidemiei prin exemplul raionului Cahul.

Epidemia a afectat tangențial afacerile în domeniul PR-ului. Cu toate acestea, Vitalie Condrațchi, fondatorul Agenției de PR „Communications Boutique”, spune ca timp de două luni de carantină, ei au stat practic fără lucru. I-a salvat monitorizarea mass-media. Într-un interviu pentru NewsMaker, el a povestit, ce înseamnă aceasta, de ce PR nu este despre vânzări și de ce organizațiile internaționale cheltuiesc bani enormi pentru promovarea PR a proiectelor lor.

Mai mult de o treime din persoanele care s-au îmbolnăvit de coronavirus în Moldova se tratează la domiciliu. Este vorba despre persoanele care au dezvoltat o formă ușoară a infecției. Ministerul Sănătății a lăsat acești pacienți în grija medicilor de familie, elaborând pentru ei protocolul de tratament în care, din medicamente, se regăsește doar paracetamolul. NewsMaker a constatat însă că unii medici de familie depășesc cu mult cadrul acestui protocol, prescriind în cazul simptomelor ușoare ale virusului câteva antibiotice și imunomodulatoare. Detalii – pe site-ul Newsmaker.md.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG