Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Stela Untilă de la NewsMaker.md.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct

„În timp ce cei care au luat decizia privind expulzarea profesorilor turci stau în birourile lor confortabile, familiile pedagogilor trăiesc fiecare zi cu durere. Soția unuia dintre aceștia se întreabă: cine va răspunde pentru copilăria distrusă a copiilor săi? Aceasta a scris un editorial pentru NewsMaker despre viața după răpirea soțului și despre „justiția” din Moldova.

Vești îngrijorătoare vin din Transnistria. Oleg Horjan, liderul Partidului Comunist din Transnistria aflat în opoziție, care își ispășește pedeapsa pentru „acțiuni violente împotriva unui reprezentant al puterii”, nu se poate deplasa de sine stătător deja de mai bine de două săptămâni și se află la un pas de moarte din cauza grevei foamei pe care o ține de aproape 40 de zile. În pofida stării sale critice, administrația închisorii refuză să-i ofere asistență medicală specializată și-i cere să înceteze greva foamei.

Sunteți gata ca după președintele Igor Dodon să riscați și să vă administrați vaccinul rusesc împotriva coronavirusului care încă nu a trecut toate etapele de testare? Noi am adresat această întrebare deputaților din parlament în prima ediție a proiectului video «Вопрос от NM» («O întrebare de la NewsMaker»).

În ultimii 10 ani, mai multe campanii electorale din Moldova nu au trecut fără scandaluri cu tentă sexuală. Prin imagini și video-uri intime, se fac încercări de a nimici concurenții, de a impune la tăcere apărătorii drepturilor omului și chiar de a rezolva conflictele internaționale. În ajunul unei noi campanii electorale, NewsMaker a decis să analizeze: de ce aceste instrumente funcționează până în prezent, cum video-urile înregistrate cu camera ascunsă au devenit parte a culturii politice din Moldova și dacă, de fapt, se poate lupta cu aceasta.”

XS
SM
MD
LG