Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md


Invitata este Natalia Tocarciuc de la NordNews.md.

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:45 0:00
Link direct

„Mai mulți conducători auto au fost traşi pe dreapta de polițiștii de patrulare în satul Copăceni din raionul Sîngerei. În doar patru ore, o mașină capcană a depistat peste patruzeci de șoferi care au încălcat grav regulile de circulație rutieră. Şoferii nedisciplinaţi s-au ales cu amenzi pentru depăşirea vitezei, dar și puncte de penalizare. Operațiunea a fost desfășurată de către angajații Direcției Patrulare Nord a Inspectoratului Național de Securitate Publică, în contextul numărului mare de accidente rutiere care au avut loc în raionul Sîngerei de la începutul anului. Vitezomanii s-au ales cu amenzi de până la o mie două sute de lei.

Polițiștii de patrulare spun că majoritatea accidentelor rutiere produse la Sîngerei, au avut loc din cauza depășirii limitei de viteză. Pe parcursul a opt luni a anului două mii douăzeci, pe teritoriul Raionului Sîngerei au fost înregistrate douăzeci și șase de accidente rutiere, în urma cărora trei persoane au decedat, iar altele douăzeci și șase s-au ales cu leziuni corporale.

În cadrul nei alte acțiuni a poliției, câțiva șoferi au fost surprinși fără permis de conducere, cu centura necuplată și chiar cu copiii în portbagaj. Așa au fost surprinși pe străzile din nordul țării câțiva conducători auto. Iar în centrul orașului, angajații Inspectoratului de Poliție Bălți au informat oamenii despre cât de importantă este respectarea regulilor circulației rutiere, atât de către conducătorii auto, cât și de pietoni. În primele opt luni ale anului 2020, în raionele de nord a Republicii Moldova au fost înregistrate 234 de accidente rutiere, soldate cu 33 de persoane decedate și alte 249 traumatizate.

Fostul primar controversat din satul Drepcăuți, raionul Briceni, își face mendrele din nou. De această dată, Ghenadie Ioxa a tăiat abuziv aproape trei sute de pruni dintr-o livadă, îngrijită de compania ucraineană „Drebozaci”. Potrivit păgubașilor, două persoane apropiate lui Ghenadie Ioxa, înarmate cu drujbe au venit pe furiș și în câteva ore au pus pomii la pământ. Contabilul companiei păgubașe, Ion Guțu crede că gestul fostului primar Ghenadie Ioxa este inuman și că acesta vine să-și caute dreptate doar în sezonul recoltei, pentru a profita de munca oamenilor. Guțu a adăugat că Ioxa a defrișat aproape un hectar de pruni de pe pământul unui fost cotaș al companiei „Drebozaci”, care n-a reziliat nici până în prezent contractul de arendă a terenului. Conducerea întreprinderii agricole „Drebozaci” crede că Ioxa a trecut de câteva ori limita bunului simți. Ucrainenii urmează să depună mai multe plângeri penale pentru deteriorarea intenționată a bunurilor străine. Contactat telefonic, Ghenadie Ioxa a refuzat să vorbească cu jurnaliștii noștri, invocând că portatul de știri NordNews este aservit unui om de afaceri. Amintim că Ghenadie Ioxa a intrat în gura presei după ce prin diferite metode, a încercat să preia controlul asupra terenurilor arendate de la sătenii din Drepcăuți și a agresat verbal în nenumărate rânduri jurnaliștii portalului de știri nordnews.md.”

XS
SM
MD
LG