Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Ziarul de Gardă


Invitata este Diana Gaţcan de la Ziarul de Gardă.

Un ziar în fiecare seară: Ziarul de Gardă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:10 0:00
Link direct

„Citiți în numărul de joi, 10 septembrie, al Ziarului de Gardă un articol despre asistenta președintelui Curții de Apel, care afișează pe rețelele de socializare un mod viață luxos, iar de curând și-a procurat un automobil marca Porche Macan. Ziarul de Gardă a surprins-o în dimineața zilei de 8 septembrie în timp ce parca în fața Curții de Apel și a întrebat-o cum a reușit să își achiziționeze un automobil de lux care costă, la prețul său de piață, nu mai puțin de 40 de mii de euro, echivalentul salariului de funcție al asistentei pentru următorii 8 ani.

Tot mâine, aflați rezultatele unui experiment efectuat de ZdG, prin care ne-am propus să verificăm concentrația de alcool conținută în trei produse autohtone de dezinfectare, în contextul în care acestea trebuie să conțină o cantitate de 70% de alcool pentru a fi eficiente împotriva virușilor.

De asemenea, aflați în această ediție și despre repercusiunile unei anchete publicate recent de ZdG - președintele Asociației „Moldova mea”, Fiodor Ghelici, cere dezminți și despăgubiri de 500 mii de lei de la ZdG.

La rubrica „Reporter special”, citiți despre problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în această pandemie, în lipsa condițiilor de accesibilitate la nivel local și național, dar și în contextul incluziunii sociale reduse. La rubrica „Trăind de Gardă” aflați despre cum o asociație încearcă să învețe familiile sărace din Moldova să fie autosuficiente, prevenind astfel abandonul copiilor în instituțiile rezidențiale.

Interviul din această săptămână este cu Sergiu Lazarenco, tatăl unui copil ce suferă de o maladie congenitală. El a povestit despre cum luptă din răsputeri pentru viața copilului său, despre medicina de la noi și atitudinea statului față de acești copii.

În același număr ZdG, citiți despre care sunt drepturile studenților și elevilor în sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală.”

XS
SM
MD
LG