„În această săptămână citiți pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice despre un om de afaceri din Rezina, decedat acum doi, care a fost acționat în judecată pentru o pretinsă datorie de 185 de mii de dolari. Dosarul a fost pus pe rol la Judecătoria Orhei, sediul Rezina. Reclamantul este un fost primar al orașului Rezina.
El insistă că cel care nu mai este în viață și compania pe care a condus-o să-i întoarcă datoria...
Fiul omului de afaceri decedat crede că la mijloc ar fi o schemă prin care s-ar râvni preluarea averii familiei și că în schemă ar fi implicați judecători. Cazul a fost sesizat pe Harta Corupției a portalului Anticoruptie.md. Toate circumstanțele cazului, pe portalul nostru.
La rubrica știri aflați că Autoritatea Națională de Integritate s-a autosesizat în urma unei anchete a Centrului de Investigații Jurnalistice, care arăta că șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, locuiește într-un apartament de lux din centrul Chișinăului, care nu se regăsește în declarația de avere și interese a oficialului, la fel ca și alte bunuri pe care acesta le folosește. Controlul a fost inițiat în primă fază în urma sesizării președintei ANI, Rodica Antoci. Alte detalii, pe Anticorupție.md.
Dintr-o altă știre aflați că magistrații de la Curtea de Apel Cahul au declarat ilegală percheziția în biroul de serviciu al procurorului anticorupție Mihai Ivanov, cercetat penal pentru constrângere la recunoașterea infracțiunii.
Dosarul a fost intentat în baza denunțului a doi foști procurori din Capitală, cercetați anterior de către Ivanov pentru estorcare de mită în sumă de 200 de mii de euro...
Instanța de apel a constatat că atât Judecătoria Chișinău a încălcat mai multe prevederi din Codul de Procedură Penală la eliberarea mandatului de percheziție, cât și cei care au efectuat percheziția. Solicitat de reporterii portalului Anticoruptie.md, Mihail Ivanov a declarat că decizia Curții de Apel Cahul demonstrează că dosarul i-a fost fabricat pentru a-i salva de răspundere penală pe cei doi procurori. Detalii, pe portalul nostru.
Citiți pe Anticoruptie.md și despre dosarul fostului deputat liberal-democrat Chiril Lucinschi, care a obținut câștig de cauză într-un proces pornit de Cancelaria de Stat împotriva Analitic Media Grup, compania care a deținut postul TV 7, pentru o pretinsă datorie pentru chirie și penalitățile aferente. Dosarul a fost deschis în 2017, înainte ca TV7 să fie reoganizat în TV8. Chiril Lucinschi a explicat pentru Anticoruptie.md că datoriile pe care le pretinde Cancelaria de Stat de la Analitic Media Grup nu mai există. În 2017, Analitic Media Grup a cesionat licența de emitere către Asociația Obștească Media Alternativă, care gestionează în prezent postul de televiziune TV8. Detalii, pe Anticoruptie.md.
Dacă ați fost victima sau martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului sau dacă aveți informații despre aranjarea unor licitații sau irosirea banilor publici, vă îndemnăm să le sesizați pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri pot ajunge subiectele unor investigații jurnalistice.”