Linkuri accesibilitate

Ungaria și R. Moldova au încheiat un acord prin care recunosc reciproc certificatele de vaccinare anti-Covid


Imagine generică
Imagine generică

Ungaria și R. Moldova au încheiat un acord prin care recunosc reciproc certificatele de vaccinare anti-Covid-19. Începând de marți, cetăţenii vaccinaţi din cele două țări vor putea călători în cealaltă ţară fără obligaţia de a intra în carantină sau de a prezenta un test negativ la coronavirus, a anunţat sâmbătă şeful diplomaţiei de la Budapesta, Peter Szijjarto.

Ministrul de externe ungar a declarat că Budapesta continuă astfel de negocieri și cu alte țări.

Ungaria este singura țară din UE care utilizează, ca și R. Moldova, și vaccinul rusesc Sputnik, vaccin care nu are încă aprobarea Agenției Europene a Medicamentului și care nu va fi cuprins, inițial, într-un certificat european de vaccinare.

Până la crearea unui certificat european de vaccinare, regulile sanitare care limitează sau nu călătoriile între țări sunt stabilite la nivel național. Tot la nivel național se stabilește dacă certificatele de vaccinare sunt recunoscute și din care țări anume. Cehia, de exemplu, nu a recunoscut inițial decât certificatele emise în țară. Între timp sunt recunoscute și cele din Germania, Austria, Slovacia, Polonia, Ungaria și Slovenia.

XS
SM
MD
LG