Linkuri accesibilitate

Unul din avocații lui Veaceslav Platon se declară convins că dosarul acestuia va fi revizuit


Procurorul General Alexandr Stoianoglo, ianuarie 2020.

Unul din avocații omului de afaceri Veaceslav Platon afirmă că dosarul clientului său în baza căruia a fost condamnat la 18 ani de închisoare va fi revizuit, ceea ce înseamnă că ar urma să fie cercetat în libertate. În opinia lui Ion Crețu, Veaceaslv Platon nu poate rămâne în Penitenciarul 13 pentru că toate sentințele acestuia vor fi casate, notează IPN.

Avocatul nu are un răspuns la întrebarea când Veaceslav Platon ar putea fi eliberat, însă își exprimă speranța că acest lucru va avea loc în cel mai scurt timp. „Nu vă pot comunica, dar totuși cred că vor fi multe impedimente din partea persoanelor care nu sunt interesate de redeschiderea cazului”, a declarat avocatul, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, de la postul de televiziune TV8.

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a spus luni, 18 mai, că R. Moldova va cere Statelor Unite extrădarea lui Vlad Plahotniuc, care ar fi beneficiat în mare măsură de banii furați din sistemul bancar, ajutat de Ilan Șor, în vreme ce omul de afaceri Veaceslav Platon a fost acuzat și condamnat pe nedrept. Într-un discurs publicat pe site-ul PG, Stoianoglo sugerează că toată anchetarea „furtului miliardului” a mers până la el pe o pistă greșită și susține că abia acum ne aflăm în „momentul adevărului”.

XS
SM
MD
LG