Linkuri accesibilitate

Vadim Krasnoselski a demis guvernul de la Tiraspol


Liderul regiunii separatiste transnistrene Vadim Krasnoselski l-a demis joi pe premierul Alexandr Martinov și întregul guvernl, relatează agenția de știri rusă de stat RIA Novosti. Conducerea executivului va fi preluată interimar de Stanislav Kasapa, fost vicepremier pentru probleme juridice. Tot joi, Krasnoselski l-a propus pe Alexander Rosenberg pentru funcția de premier, propunerea fiind trimisă așa-numitului legislativ de la Tiraspol.

Miercuri 25 mai, autoritățile de la Tiraspol au redus gradul de alarmă teroristă, după ce fusese ridicat la cel mai înalt nivel, roșu, la sfârșitul lunii aprilie, ca urmare a mai multor incidente violente, ne-elucidate până acum. Tiraspolul a susținut atunci că unele urme „ar duce în Ucraina”. Seria de incidente a început pe 25 aprilie, readucând în discuție o posibilă implicare a enclavei separatiste din R. Moldova în războiul Rusiei contra Ucrainei.

Autoritățile ucrainene au spus că incidentele, inclusiv un atac cu aruncătoare de grenade asupra clădirii ministerului securității de la Tiraspol, ar fi fost provocări organizate de autoritățile transnistrene și serviciile secrete ruse.

Președinta Maia Sandu a declarat că incidentele ar fi fost rezultatul unor tensiuni între diferite grupări din stânga Nistrului „interesate de destabilizarea situației”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG