Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin: Rusia e gata să ajute la rezolvarea situației migranților de la granița dintre Belarus și Polonia


Migranți la granița dintre Polonia și Belarus (regiunea Grodno)
Migranți la granița dintre Polonia și Belarus (regiunea Grodno)

Președintele rus Vladimir Putin a spus că Rusia este gata să ajute la rezolvarea situației migranților de la granița dintre Belarus și Polonia, despre care Occidentul spune că sunt folosiți de Minsk ca arme politice, dar a părut să sugereze că nu prea are cum să se implice. „Suntem gata să ajutăm cu tot ce ar putea depinde de noi”, a spus Putin, potrivit presei de stat rusești.

Rusia este principalul aliat al Republicii. Belarus. Polonia și UE spun că Minskul ar ajuta migranții din Orientul Mijlociu să ajungă la granița cu Polonia, ca să se răzbune pentru sancțiunile impuse de occident regimului nedemocratic al lui Alexandr Lukașenka. În ultimele zile, Varșovia a spus că grănicerii din Belarus i-ar ajuta pe migranți nu doar să ajungă la graniță, dar chiar să se confrunte cu poliția de frontieră poloneză.

Duminică s-a anunțat că aproximativ 50 de migranți au reușit să intre cu forța în Polonia. Tot duminică, șeful diplomației UE, Josep Borrell, a declarat că luni miniştrii de externe ai Uniunii Europene vor extinde sancţiunile împotriva Republicii Belarus pentru a include companiile aeriene şi agenţiile de voiaj bănuite a fi implicate în aducerea migranţilor la frontiera cu blocul comunitar.

XS
SM
MD
LG