Linkuri accesibilitate

Washington DC | Disensiunile dintre republicani prefigurează un posibil blocaj guvernamental


David Cleary, fost consilier superior al republicanilor din Senat, a declarat că senatorii republicani „vor încerca să evite o blocare a guvernului”.

Într-un climat politic tensionat, semnalele din partea senatorilor republicani sugerează că aceștia nu sunt înclinați să sprijine membrii conservatori ai Camerei Reprezentanților.

Washington | Disensiunile dintre republicani prefigurează un posibil blocaj guvernamental
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:38 0:00

Aceștia cer concesii majore de la democrați în ceea ce privește proiectele anuale de cheltuieli, crescând astfel probabilitatea ca finanțarea guvernului să fie întreruptă și guvernul să fie parțial închis, în toamnă.

Pe parcursul acestui an, senatorii republicani s-au alăturat președintelui Camerei Kevin McCarthy, când acesta a cerut reduceri de cheltuieli și alte reforme în schimbul majorării plafonului datoriei naționale. Cu toate acestea, în contextul luptei pentru controlul viitor al Senatului, surse din această camera a Congresului spun că deputații republicani nu ar trebui să se aștepte la același sprijin pentru eforturile lor de a reduce și maim ult suma anuală a cheltuielilor discreționare, convenită de McCarthy și președintele Biden la sfârșitul lunii mai.

Același lucru se va întâmpla și cu alte proiecte pe care ultraconservatorii din Cameră și le doresc atașate, ca o condiție pentru adoptarea bugetului precum Legea de Securizare a Frontierei adoptată de Camera Reprezentanților. David Cleary, fost consilier superior al republicanilor din Senat, a declarat că senatorii republicani „vor încerca să evite o blocare a guvernului”. „Blocările nu sunt în avantajul republicanilor” - a spus el.

Firma Goldman Sachs și-a avertizat clienții într-un raport că vede acum o mai mare probabilitate de blocare a guvernului mai târziu în acest an din cauza diferențelor privind abordările cu privire la cheltuieli și „complicațiilor potențiale din diverse rațiuni politice”.

Grupul ultraconservator pentru Libertate al Camerei a emis o declarație luni în care cerea ca nivelurile de finanțare pentru apărare și alte cheltuieli pentru anul fiscal 2024 să fie reduse la nivelul anului fiscal 2022 de 1,471 trilioane de dolari, mult sub plafonul de cheltuieli de 1,59 trilioane de dolari stabilit în acordul privind plafonul datoriei dintre Biden și McCarthy.

Conservatorii din Camera Reprezentanților au insistat și că proiectele de cheltuieli trebuie „să abordeze folosirea Ministerului de Justiție și a FBI-ului pentru a se concentra pe persecutarea infractorilor reali în loc să desfășoare vânătoare de vrăjitoare politice”, aluzie la recentele inculpări, în tribunale federale și statele ale fostului președinte Trump.

XS
SM
MD
LG