Linkuri accesibilitate

Zeci de răniți în urma ciocnirilor dintre protestatarii armeni și poliție


Zeci de persoane au fost rănite în urma unor noi confruntări între protestatarii opoziției armene și poliție, de data aceasta în apropierea vilelor din centrul Erevanului unde locuiesc înalți oficiali guvernamentali. Protestatarii critică modul în care guvernul gestionează disputa cu Azerbaidjanul privind Nagorno-Karabah.

Ofițerii de poliție au folosit grenade asurzitoare la sfârșitul zilei de 3 iunie pentru a-i ține pe protestatari departe de vilele în care locuiește prim-ministrul Nikol Pașinian.

Ministerul Sănătății a declarat că un total de 50 de persoane, inclusiv 34 de ofițeri de poliție, au solicitat asistență medicală. Unsprezece protestatari au fost reținuți sub acuzația de violență împotriva ofițerilor de poliție și rezistență la arestare, a declarat poliția.

Demonstrația din 3 iunie a fost una dintre cele mai violente de când grupurile de opoziție armene au început să organizeze aproape zilnic mitinguri antiguvernamentale în capitală, la sfârșitul lunii aprilie, pentru a denunța modul în care guvernul a gestionat disputa cu Azerbaidjanul privind Nagorno-Karabah și pentru a cere demisia lui Pașinian.

Acesta s-a confruntat cu critici puternice din aprilie, când el și președintele azer, Ilham Aliyev, au convenit să înceapă elaborarea unui tratat de pace pentru a rezolva conflictul și să înființeze o comisie comună pentru demarcarea frontierei comune.

Armenia a pierdut controlul asupra unor părți din regiunea separatistă azeră într-un război din 2020 care s-a încheiat cu un armistițiu negociat de Moscova și monitorizat de trupele rusești.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG